Informujemy, że będziemy przetwarzać przekazane dane osobowe wyłącznie w celu realizacji składanego zamówienia. Szczegóły w Regulaminie.
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Oleofarm Olej z pestek winogron - 500ml
Opis
Olej z pestek winogron otrzymywany jest z nasion winogron i posiada delikatny smak . Jego zaletą jest nieporównywalna z innymi olejami właściwość utrwalania i zachowywania naturalnego smaku potraw na nim smażonych. Powszechnie stosowany jest w diecie śródziemnomorskiej, gdzie wykorzystywany jest do sałatek, sosów, ale także do gotowania i smażenia.
Składniki:
olej z pestek dyni tłoczony na zimno, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.
Zawartość kwasów tłuszczowych:
- kwas linolowy (kwas omega-6) 61%
- kwas oleinowy (kwas omega-9) 24%
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Kraj pochodzenia: Włochy
Przepis na: Sałatka paryżanka z olejem z pestek winogron
Składniki:
-1 opakowanie roszponki
-2 gruszki
-50 g sera pleśniowego
-mała garść orzechów włoskich
-2 łyżeczki miodu
-2 łyżeczki musztardy
-2 łyżki oleju z pestek winogron Oleofarm
-suszona żurawina do dekoracji
Przygotowanie
Roszponkę opłukać i przełożyć do półmiska. Na sałatkę ułożyć obrane i pokrojone w plasterki gruszki. Posypać rozdrobnionym serem. Z oleju, musztardy i miodu przygotować jednolity sos i polać nim całość. Tak przygotowaną sałatkę posypać posiekanymi orzechami i żurawiną. Podawać z biegietką lub grzankami.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.