Informujemy, że będziemy przetwarzać przekazane dane osobowe wyłącznie w celu realizacji składanego zamówienia. Szczegóły w Regulaminie.
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Oleofarm Olej z awokado - 250ml
Opis
Olej z awokado otrzymywany jest z najdorodniejszych owoców metodą tłoczenia na zimno. Kusi nadzwyczaj bogatym aromatem i łagodnym owocowym smakiem. Wspaniale podkreśla smak potraw przygotowywanych na zimno, zwłaszcza sałatek, surówek, dipów, sosów i pikantnych past.
Zastosowanie:
-dzięki dużej zawartości wit C, A, E - przeciwutleniaczy, ma działanie przeciwnowotworowe
-żródło witamin z grupy B, w tym kwasu foliowego
-polecany osobom z suchą, atopową skórą
-zawiera skwalen posiadający właściwości antyzapalne i antygrzybiczne
Składniki:
olej z awokado tłoczony na zimno, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.
Zawartość kwasów tłuszczowych:
- omega-6 (kwas linolowy) 11%
- omega-9 (kwas oleinowy) 53%
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Miejsce lub kraj pochodzenia: A – UE, B – Kenia
Przepis na : Kolorowy deser z olejem z awokado
Składniki :
-250 g truskawek
-200 g winogron zielonych
-150 g brzoskwiń z puszki
-1 kiwi
-kilka czereśni
-200 g gruszek
-4 łyżki oleju z awokado Oleofarm
-100 g chudego twarogu
-1 łyżeczka miodu
-sok z 1 cytryny
-20 g orzechów laskowych lub migdałów
Przygotowanie
Truskawki, winogrona, brzoskwinie, kiwi, czereśnie i gruszki dokładnie opłukać, następnie osuszyć i pokroić na małe kawałki. Olej z twarogiem, miodem i sokiem z cytryny zmiksować do otrzymania jednolitej masy i przełożyć do pucharków. Następnie dodać owoce, wymieszać i udekorować czereśniami i orzechami lub migdałami.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.