Informujemy, że będziemy przetwarzać przekazane dane osobowe wyłącznie w celu realizacji składanego zamówienia. Szczegóły w Regulaminie.
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Oleofarm Olej słonecznikowy - 500ml
Opis
Olej uzyskiwany jest z nasion słonecznika metodą tłoczenia na zimno. Posiada charakterystyczny dla nasion słonecznika łagodny, lekko orzechowy smak. Jest doskonałym dodatkiem do dań przygotowanych na zimno z surówek z kiszonej kapusty, sałatek, dipów, sosów i past serowych.
Zastosowanie:
-obniża poziom złego cholesterolu LDL bez redukcji poziomu dobrego HDL
-witamina E zawarta w oleju zwalcza wolne rodniku, jest stosowana w leczeniu niepłodności, w chorobach serca, miażdżycy jak również w zaburzeniach mięśniowych
Składniki:
olej słonecznikowy tłoczony na zimno, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.
Zawartość kwasów tłuszczowych:
- omega-6 (kwas linolowy) 4%
-omega-9 (kwas oleinowy) 80%
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Miejsce pochodzenia: UE
Przepis na : Sałatka słoneczna z olejem słonecznikowym
Składniki:
-duża garść rukoli
-100 g sera typu feta
-3 pomidory
-garść nasion słonecznika
-pestki dyni
-4łyżki oleju słonecznikowego Oleofarm
Przygotowanie
Umytą i osuszoną rukolę ułożyć na płaskim talerzu. Na rukoli ułożyć drobno pokrojone kostki fety i pokrojone w kostkę pomidory. Przygotowaną sałatkę posypać prażonymi pestkami dyni i słonecznika. Skropić olejem słonecznikowym. Sałatkę można podawać z bagietkami czosnkowymi na ciepło.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.