Informujemy, że będziemy przetwarzać przekazane dane osobowe wyłącznie w celu realizacji składanego zamówienia. Szczegóły w Regulaminie.
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Oleofarm Olej konopny - 250ml
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Olej tłoczony na zimno z nasion konopii charakteryzuje się korzenno-orzechowym smakiem i zapachem. W polskiej kuchni znany jest od dawna i stosowany jest jako dodatek do ziemniaków, kasz, gotowanych warzyw, surówek i innych potraw na zimno.
Zastosowanie:
- bogaty w witaminę K, która odpowiedzialna jest za krzepnięcie krwi, przyspieszenie gojenia się ran oraz odgrywa ważną rolę w mineralizacji tkanek
- działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, przeciwbólowe i przeciwgrzybicznie
- NNKT redukują poziom złego cholesterolu LDL bez jednoczesnego obniżania poziomu HDL
Składniki:
olej z nasion konopii tłoczony na zimno, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli
Zawartość kwasów tłuszczowych:
- omega-3 (kwas alfa-linolenowy) 16%
- omega-6 (kwas linolowy) 55%
- omega-9 (kwas oleinowy) 12%
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Miejsce lub kraj pochodzenia: A- UE, B- Kanada
Przepis na : Kalafiorowa zupa krem z olejem konopnym
Składniki:
-2 l wody
-1 mały
-1 duży korzeń pietruszki
-2 marchewki
-4 ząbki czosnku
-biała część pora
-ziele angielskie, liść laurowy
-3 ziemniaki
-1 nieduży kalafior
-łyżeczka majeranku
-sól, pieprz do smaku
-Olej konopny Oleofarm
Przygotowanie
Wszystkie warzywa obrać i pokroić, dodać do wrzącej wody z liściem laurowym i zielem angielskim. Ugotować, a następnie zmiksować i doprawić przyprawami do smaku. Polać olejem konopnym.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.