Informujemy, że będziemy przetwarzać przekazane dane osobowe wyłącznie w celu realizacji składanego zamówienia. Szczegóły w Regulaminie.
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Oleofarm Olej z pestek dyni - 250ml
Opis
Olej dyniowy otrzymywany jest poprzez tłoczenie pestek dyni i wyróżnia się charakterystyczną dla nich ciemnozieloną barwą oraz unikalnym smakiem i zapachem. Z tego względu stanowi wspaniały dodatek do zup, surówek, sałatek, gotowanych warzyw i innych potraw przygotowywanych na zimno. Doskonale nadaje się również do przyrządzania deserów.
Zastosowanie:
-zalecany we wszelkich schorzeniach gruczołu krokowego (normalizacja pracy, stany zapalne, wspierający leczenie raka gruczołu krokowego)
-choroby pasożytnicze przez zawarty w nim squalen
-choroby wątroby
-zalecany we wszystkich schodzeniach, gdzie NNKT mają podstawowe znaczenie w profilaktyce i leczeniu (miażdżyca, regulacja poziomu cholesterolu)
Składniki:
olej z pestek dyni tłoczony na zimno, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.
Zawartość kwasów tłuszczowych:
- omega-6 (kwas linolowy) 47%
- omega-9 (kwas oleinowy) 32%
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Miejsce pochodzenia:
Przepis na leczo z dodatkiem oleju z pestek dyni:
Składniki:
2 cukinie
4 czerwone papryki
5 średnich pomidorów
3 cebule
4 ząbki czosnku
garść pestek dyni
sól,tymianek,bazylia
2 łyżki oleju z pestek dyni Oleofarm
6 łyżek oleju z pestek winogron Oleofarm
Przygotowanie:
Do dużego garnka z grubym dnem włożyć osuszone,sparzone,pokrojone papryki,cukinie,pomidory i cebulę.Dodać wyciśnięty czosnek,tymianek,sól,bazylię i olej z winogron.Wszystko dusić do miękkości.Na koniec,przed podaniem dodać olej z pestek dyni i posypać leczo pestkami dyni.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.